Mötley Crüe míří do Prahy

23. března 2009 v 9:40 | Mr. Plech |  Novinky ze světa hudby
Ano je to tak 17. června se v naší rodné vlasti objeví jedna z nejslavnějších rockových kapel. MÖTLEY CRÜE. To je sakra pojem. Jedni ze zakladatelů šílenýho stylu zvaného "Glam Rock" se tu staví se svou zatím poslední deskou "Saints Of Los Angeles", která je vůbec první řadovka po reunionu kapely v roce 2005. Ve stejné sestavě jako v osmdesátých letech se teda na nás rozjede bláznivý kolos v čele s charismatickým baskytaristou Nikki Sixxem. Doufám že se toho průseru už nemůžete dočkat...
Přikládám nejvetší hit téhle čtverky k pomilování "Shout At The Devil".
 

Spolupráce Static-X a frontmana Megadeth

23. března 2009 v 9:19 | Mr. Plech |  Novinky ze světa hudby
Static-X 17. března vydali svou v pořadí 7. desku s názvem "Cult Of Static". Což není jediná věc, která je na této kapele v poslední době zajímavá. V jedné skladbě totiž Staticům přišel na pomoc se svým brutálním sólem frontman kapely Megadeth, Dave Mustaine. Jedná se o úvodní skladbu z právě vydané jedenácti songové fošny s názvem "Lunatic". Tenhle song ste mohli slyšet už na soundtracku k filmu Punisher : WarZone, ovšem bez avizovaného sóla, které bylo Davem nahráno o něco později a můžete ho tak slyšet jen na desce "Cult Of Static".
Novou desku Static-X sem ještě neměl možnost slyšet, takže vás ještě nebudu otravovat svým rozborem této placky. Jen sem hodím zmiňovanou skladbu "Lunatic", jak už sem psal: JEŠTĚ BEZ SÓLA !!

Evergreen Terrace - Chaney Can't Quite Riff Like Helmet's...

2. listopadu 2008 v 12:04 | Mr. Plech |  Na co mrknout?
Něco vám název téhle kapely říká? Je to jméno ulice...ale kde ste se s tím setkali? Ti z vás, které napadl seriál Simpsonovi, úspěšně prošli do dalšího levelu. Tahle americká partička může ze svého názvu jenom těžit, přesto u nás nejsou tak známý jak by si podle mého zasloužili. Jelikož sem nikdy nebyl schopen přesně určit co, která kapela hraje za styl, tak se o to v tomhle případě nebudu ani pokoušet. Kdesi sem, ale zaslechl že hrají melodický hard-core, řízlej nějakými prvky čehosi (no neříkal sem že mě to nejde?).
To sem to hezky vysvětlil a tak jen můžu dodat že tahle skladba je z desky "Wolfbiker" (2007) a je to druhej singl.

 


Soilwork vydávají reedici svých nejstarších desek

2. listopadu 2008 v 11:43 | Mr. Plech |  Novinky ze světa hudby
Tak vypadá to že prodeje nejnovější desky Soilwork "Sworn To A Great Divide" jejich labelu Listenable Records příliš nevynáší. A tak se rozhodli reeditovat první dvě desky téhle göteborgské bandy. Možná bych to pochopil u kapel, které mají za sebou těch desek aspoň deset, ale v tomhle případě se moc nechytám. Moc nechápu kdo si to jako pude kupovat, ale to je věc každýho.
Každopádně jde teda o desky "Steelbath Suicide" (1998) a "The Chainheart Machine" (1999) a nebudou tam chybět i nějaké bonusy, které na původních deskách samozřejmě nenajdete. O Soilwork se už delší dobu tvrdí že co se týče studiových nahrávek, sou dávno za zenitem a netuším jestli je zrovna tohle zachrání.


Alice Cooper

1. listopadu 2008 v 22:44 | Mr. Plech |  Info o kapelách
(*4. února 1948 Detroit, USA)

Tak myslím že tohoto chlapíka není třeba příliš představovat. Protože Alice Cooper, vlastním jménem Vincent Furnier, je už téměř po čtyři desetiletí rocková megastar. Ale blíží se jeho brněnský koncert (2. prosince 2008) a jelikož to bude pro Alice Coopera první vystoupení v ČR po dlouhých šesti letech, kdy navštívil Ostravu, tak nezaškodí si něco o tomhle hororovém staříkovi něco málo napsat. Navíc naše redakce se nedávno stala hrdými majiteli vstupenky na tento koncert takže se chceme řádně navnadit


Alice Cooper byl původně název kapely jejímž frontmanem byl právě Vincent Furier. Vznikly v roce 1964 a dali si název podle jedné slavné středověké čarodějnice (původně se ale kapela jmenovala "The Spiders"). První desku vydala v roce 1969 - "Pretties for You". Poté Furier s touto kapelou natočil ještě šest desek, ale v roce 1974 si změnil jméno na Alice Cooper a započal tak slavnou sólovou dráhu. Dohromady vydal 25 studiových desek, ovšem jen jednou se dostal
na vrchol žebříčku prodejnosti v USA i Velké Británii. A to ještě v původní kapele v roce 1973 s deskou "Billion Dollar Babies".



Dalo by se říct že Alice Cooper za těch 25 desek mnohokrát pozměnil styl své hudby, ale vždycky mu jde hlavně o show. Souhrně žánr, který Alice upřednostňuje si sám nazval "Shock Rock" a myslím že to opravdu vystihuje nejlépe. Je známý úžasnou jevištní show, kdy si nechává usekávat hlavu v gilotině, nechává se věšet na šibenici a protíkají během koncertu hektolitry krve.
V osmdesátých letech měl, stejně jako v té době většina rockových hvězd, velké problémy s alkoholem. Po roce 1987 to skončilo málem smrtí, ale naštěstí nastoupil na protialkoholní léčebnu a vrátil se zpět na vrchol. Po návratu totiž vydal v roce 1989 úžasnou desku "Trash", na které je i obrovský megahit "Poison". Což je skladba, kterou, i když vám ostatní tvorba tohoto chlapíka nic neříká, určitě znáte.
V kapele Alice Coopera se vystřídalo hodně hudebníků, z nichž zřejmě nejslavnější je současný bubeník kapely KISS, Eric Singer (s Cooperem stále spolupracuje a mimo jiné hrál také v kapele Black Sabbath). Často s ním spolupracoval i bývalý kytarista slavné kapely "Guns N Roses" Slash. A na letos vydané Cooperově desce si střihl i sólo v písni "Vengeance is Mine".
Cooper za těch několik let ovlinil mnoho slavných zpěváků a kapel jako například : KISS, Marilyn Manson, Motley Crue, Slipknot a Rob Zombie. A stále má co nabídnout svým fanouškům, což dokázal na zatím poslední desce Along Came a Spider. Tato deska je koncepčním dílem a pojednává o vrahovi, který zabíjí mladé ženy a uřezává jim jednu nohu, které připevňuje k tělu
a vytváří tak obrovského pavouka. Jenže do poslední osmé oběti se zamiluje.
No myslím že sme si toho o něm řekli více než dost a tak už jen zbývá vám nabídnout seznam desek a současnou sestavu, která hraje v jeho kapele.



Diskografie:
1. Pretties for You (1969)
2. Easy Action (1970)
3. Love It to Death (1971)
4. Killer (1971)
5. School's Out (1972)
6. Billion Dollar Babies (1973)
7. Muscle of Love (1973)
8. Welcome to My Nightmare (1975)
9. Alice Cooper Goes to Hell (1976)
10. Lace and Whiskey (1977)
11. From the Inside (1978)
12. Flush the Fashion (1980)
13. Special Forces (1981)
14. Zipper Catches Skin (1982)
15. DaDa (1983)
16. Constrictor (1986)
17. Raise Your Fist and Yell (1987)
18. Trash (1989)
19. Hey Stoopid (1991)
20. The Last Temptation (1994)
21. Brutal Planet (2000)
22. Dragontown (2001))
23. The Eyes of Alice Cooper (2003)
24. Dirty Diamonds (2005))
25. Along Came a Spider (2008)
Prvních sedm desek je ještě s původní kapelou.

Současná sestava:
Alice Cooper (zpěv)
Eric Singer (bicí)
Chuck Garric (baskytara)
Keri Kelli (kytara)
Jason Hook (kytara)

Moje Top 3 skladby:
1. Poison (1989), 2. Hey Stoopid (1991), Bed Of Nails (1989)




Lordi - Bite It Like A Bulldog

31. října 2008 v 22:28 | Mr. Kov |  Novinky ze světa hudby
A je to tady dlouho očekavané, nové album kapely "Lordi" s názvem "Deadache" už vyšlo.
Tato finská skupina má za sebou 4 cd...Vyhráli také "Eurovision"
Předešlé album "The Arocalypse" bylo velice úspěšné...tak uvidíme jak dopadne "Deadache"
Podívejte se na nový videoklip k písni "Bite It Lika A Bulldog"


Blind Guardian - The Bard's Song (live)

31. října 2008 v 14:37 | Mr. Plech |  Na co mrknout?
Fanoušci této kapely mě asi umlátí svojí sbírkou tvorby spisovatele J.R.R. Tolkiena, ale musím přiznat že sem se téhle kapele dlouho úspěšně vyhýbal. Tato německá power-speed metalová squadra toho má však za sebou opravdu hodně a já jí začínám přicházet čím dál víc na chuť. Už vydali osm studiových nahrávek z nichž ční jedno koncepční album s názvem "Nightfall In Middle-Earth", které zhudebňuje Tolkienovu knihu Silmarillion.
Kromě Tolkienových příběhů využívají v textech příběhy z knih Stephena Kinga nebo používají fantasy motivy.
"The Bard's Song" je balada z desky "Somewhere Far Beyond", i když na ni mají oficiální video, tak sem hážu nahrávku z koncertu, protože zpěvákova práce s fanoušky při tomto chorálu se rovná dokonalosti.


Papa Roach mají novej klip k písni "Hollywood Whore"

31. října 2008 v 14:16 | Mr. Plech |  Novinky ze světa hudby
Kalifornští Papa Roach sou u nás celkem známý, takže to nebudu nijak zvlášť obkecávat. Jednoduše nasadili první singl ze své chystané desky. V poslední době se mě styl Papa Roach přestává líbit, což ovšem neplatí o Mr. Kovovi, kterej tyhle týpky pořád uznává. Takže tady na ně nebudu moc házet špínu, i když poznámku že se mi zdají čím dál víc "emo" si neodpustím.
K tomuhle klipu nemám námitky...dost se mi líbí závěr, všude plno krve, trošku mi to připomělo klip kapely Disturbed k "Inside The Fire". Jinak sem rád že si v klipu nikdo neřezal žíly :-)
Papa Roach - "Hollywood Whore".


Soilwork - Exile

31. října 2008 v 14:14 | Mr. Plech |  Na co mrknout?
Tahle švédská partička už toho má za sebou opravdu hodně. Což dokazuje jejich už v pořadí sedmá deska z loňského roku. Recenze na ni příliš příznivé nejsou, ale já bych tak kritický nebyl. Hodně prostoru teď dávají melodiím, což já osobně od melodic death metalové kapely očekávám. Frontman téhle kapely, která nedávno navštívila ČR na festivalu Brutal Assault, začal před pár dny dávat soukromé pěvecké lekce. Přihlásit se můžete na : speedvocalcoaching@gmail.com
No já to zkoušet radši ani nebudu :-)
Jinak "Exile" je pilotní singl z desky "Sworn To A Great Divide".


Rob Zombie - War Zone (The Punisher: War Zone OST)

31. října 2008 v 14:06 | Mr. Plech |  Novinky ze světa hudby
Rob Zombie má novej song k novému filmu The Punisher: War Zone. A je to typická zombieovka, takže jestli máte tohohle extrémistu rádi určitě si ji pusťte.
Písnička vyhráva i na ofiko stránkách filmu : http://www.punisherwarzonemovie.com/




Další články


Kam dál